top of page
South Vietnam cover.jpg

Zuid Vietnam

Van eilandontsnappingen tot non-stop actie, Zuid-Vietnam biedt zowel bruisende stedelijke energie als een rustig platteland.

Begin in de zintuiglijke overdaad die Ho Chi Minh City is, een metropool waar bescheiden mamma-en-pappa winkeltjes straatruimte delen met moderne wolkenkrabbers. Buiten de stadsgrenzen kom je de lome Mekongdelta tegen, waar het leven zich op het water afspeelt en landbouwgrond zich zo ver het oog reikt uitstrekt.

Da Lat, verscholen in de Centrale Hooglanden, is het koelere neefje van de Vietnamese bestemmingen aan zee. Da Lat staat bekend om haar landelijke charme en trekt stelletjes, wellness-zoekers en outdoorliefhebbers. Dit bergresortstadje was ooit een zomerverblijf voor de Fransen, die hun stempel drukten op de Europees geïnspireerde architectuur en de talloze meren. Het belangrijkste meer van Da Lat is het centrum van de actie, maar in de heuvels rondom vind je wonderbaarlijke natuurwonderen.

 

Niet ver daarvandaan lokt de kust vakantiegangers met een ontspannen strandgevoel en heeft Mui Ne de reputatie als kitesurfhoofdstad van Vietnam. Voor de kust verwelkomen Nha Trang en Vung Tau je met prachtige kustlijnen en ongerepte landschappen.

Achtergrond bergen 2.png

Koptekst 1

We beginnen in Saigon, een bruisende stad met een roemrucht verleden. Langs de tunnels van Cu Chi fietsen we het dunbevolkte binnenland in. Natuurpark Cat Tien is een groene oase. We blijven een dag om er rond te struinen en vogels te kijken.
Via een prachtig stuwmeer fietsen we naar Dalat. Na verkenning van Dalat en de kleurrijke omgeving gaan we weer het achterland in. Rond het Ho Lak meer leven inheemse volkeren hun eigen leven. Langs de azuurblauwe kust zakken we af naar het zuiden, laverend langs stille stranden en vissersdorpjes. In Saigon nemen we weer afscheid.

De hele route gaat door rustige binnenwegen. Er is één transfer van 200 km. Verder wordt alles gefietst.

Traditional costumes Ha Giang Vietnam
Banh cuon Ha Giang
Nho Que river Vietnam Tourism
Hmong King Ha Giang
Ha Giang Homestays Vietnam Tourism
Ha Giang ethnic people
Ha Giang Loop Vietnam Tourism
Traditional costumes Ha Giang Vietnam
Banh cuon Ha Giang
Nho Que river Vietnam Tourism
Hmong King Ha Giang
Ha Giang Homestays Vietnam Tourism
Ha Giang ethnic people
Ha Giang Loop Vietnam Tourism
bottom of page