top of page
Ha Giang Loop Banner FINAL-2.jpg

Noord Vietnam

Vanaf Hanoi fietsen we naar het Noordoosten van Vietnam. Ongerepte natuur en veel etnische volkeren

Weinig bezoekers wagen zich veel verder dan Halong Bay, maar verder naar het noorden is het landschap gevuld met dramatische bergpassen, torenhoge watervallen, weelderige nationale parken en oude koninklijke citadellen. Dorpjes van etnische bergstam-minderheden, verscholen aan de voet van de bergen.

Ha Giang, een grensprovincie en officieel grensgebied, ligt in de afgelegen noordelijke regio van het land. Een bezoek aan deze provincie is een reis terug in de tijd en een ontmoeting met enkele van de meest ruige en grootse landschappen van Vietnam.

De provincie Cao Bang heeft een van de mooiste landschappen van het land, met uitgestrekte groene heuvels en watervallen.

 

China is Vietnam eeuwenlang binnengevallen, heeft het bezet en heeft zich er over het algemeen mee bemoeid, waarbij het noordoosten hun belangrijkste toegangspoort was. Chinese troepen trokken Vietnam voor het laatst binnen in 1979 als vergelding voor de Vietnamese bezetting van Cambodja. Tegenwoordig is de grenshandel in sommige delen van het noordoosten bloeiend, maar de Vietnamezen blijven voorzichtig over de mate waarin China en zijn nu enorme economische macht het leven hier kunnen beïnvloeden.

Achtergrond bergen 2.png

Koptekst 1

Het hoge noorden van Vietnam is wonderschoon. Hier, dicht tegen China, in kleine dorpjes omringd door grillige bergen, lijkt de tijd stil te staan.

Hanoi is een mooie plek om bij te komen van de vlucht en de sfeer van Vietnam op te snuiven in de oude steegjes van de binnenstad. We verlaten de stad via de Rode Rivierdelta en fietsen naar het prachtige Thac Ba meer. Inheemse dorpjes verschijnen, heuvels, bossen. Voorbij Ha Giang slingert de weg de bergen in met prachtige vergezichten over kalksteenbergen en diepe dalen. Hier, in de schaduw van China, leeft men nog volgens de seizoenen en eigen tradities. We komen langs Dong Van, waar de koning een paleis bouwde van de opiumrijkdom. Meo Vac, met zijn kleurrijke markt, is een kleine kosmos van alle volkeren die hier leven. Bij Ban Gioc rusten we een dag bij de grote waterval. Op weg naar Ba Be slapen we in de bergen bij een theeplantage. 

  • Ba Be Nationaal Park

  • Ban Gioc waterval

Traditional costumes Ha Giang Vietnam
Banh cuon Ha Giang
Nho Que river Vietnam Tourism
Hmong King Ha Giang
Ha Giang Homestays Vietnam Tourism
Ha Giang ethnic people
Ha Giang Loop Vietnam Tourism
Traditional costumes Ha Giang Vietnam
Banh cuon Ha Giang
Nho Que river Vietnam Tourism
Hmong King Ha Giang
Ha Giang Homestays Vietnam Tourism
Ha Giang ethnic people
Ha Giang Loop Vietnam Tourism
bottom of page