top of page
Achtergrond bergen 2.png

Fietsen met De Fietstoerist

Algemene opzet van een fietsvakantie

Avontuurlijk genieten

De Fietstoerist verzorgt bijzondere fietsreizen voor groepen van 4 - 10 mensen. Ons motto is: avontuurlijk genieten.

Avontuurlijk betekent: bijzondere bestemmingen buiten de platgetreden paden. Genieten houdt in dat je op een ontspannen manier kennismaakt met de streek waar je doorheen fietst. Cultuur en natuur zijn belangrijke trefwoorden.

Al onze routes zijn per fiets uitgezet. We zoeken routes uit door mooie landschappen en mijden de hoofdwegen.

Begeleid en toch uw gang gaan

Zomaar op eigen houtje door Azië fietsen, dat is een grote stap. Georganiseerd reizen heeft als voordeel, dat er iemand binnen bereik is die verstand heeft van het land en van alles kan regelen. Er is veel tijd besteed aan de route, zodat je de mooie plekjes te zien krijgt en niet verdwaalt.

Aan de andere kant wil je natuurlijk ook je eigen gang kunnen gaan. Daarom hebben wij het tweetalige routeboekje ontwikkeld, met aanwijzingen in het Nederlands en de landstaal. Bovendien stellen wij de route beschikbaar voor navigatie op gps en smartphone. Je deelt de dag in zoals je wilt: hoe laat je vertrekt, waar je stopt, wat je bezichtigt en wat niet. Trekt je met anderen op, of wil je een dagje alleen fietsen? Geen probleem.

Fritz Bil begeleidt onze reizen. Fritz heeft jarenlang in het Verre Oosten gewoond, gewerkt en gezworven. Hij spreekt de landstaal en is een ervaren fietsreparateur.

De accommodatie

Accommodatie is gebaseerd op tweepersoonskamers met eigen badkamer, tenzij anders wordt vermeld. Het kan voorkomen, dat je een kamer deelt met iemand van het andere geslacht als je alleen boekt. Wilt je een eigen kamer, dan wordt een hogere prijs berekend.

De wegconditie

Niet alle wegen zijn verhard, maar prima begaanbaar. Hoewel asfalt onze voorkeur heeft, vinden we soms dat een onverharde route mooier is. Mocht het slecht weer zijn, dan zijn er verharde alternatieven.

De fiets

Op alle reizen neem je je eigen fiets mee, zodat je op een fiets rijdt die goed bij je past.

Bent je niet groter dan 1 meter 80, dan kan je bij verschillende reizen ter plekke een fiets kopen en die na afloop weer van de hand doen. Reken op een bedrag van 300, 400 euro voor een prima fiets.

Bagage

Bij veel reizen gaat de bagage achterop. Veel hoef je nooit mee te nemen, want kampeer- en kookspullen zijn niet nodig.

Uitzonderingen zijn onze reizen door Tibet en Nepal. We rijden daar door afgelegen, bergachtige gebieden en maken gebruik van een volgwagen waarin de bagage kan.

 

Wat is inbegrepen?

  • reisadviesbrief met voorbereidingstips

  • tweetalig routeboekje

  • binnenlands vervoer zoals gepland

  • alle overnachtingen, in hotels

  • de bezienswaardigheden

  • ervaren reisbegeleider

  • foto's van de reis na afloop

 

Wat het eten betreft, heeft ieder zijn eigen smaak. De een stort zich op het lokale voedsel, de ander zoekt iets vertrouwds. De een eet graag met de groep, de ander wil af en toe op eigen houtje zijn maag vullen. Om deze redenen is het eten niet bij de reis inbegrepen.
Een uitzondering vormt het ontbijt. Is het ontbijt in het hotel, dan is het bij de reis inbegrepen.

Bij elke reis staat een budget om de dag door te komen: eten, drinken, terrasje. De ondergrens voldoet als je lokale gerechten eet en geen bier drinkt (is in verhouding duur). De bovengrens geldt, als je regelmatig westers eet en bier drinkt.

Reisvoorwaarden

Hier kan je onze reisvoorwaarden lezen.

bottom of page