top of page
Indonesia cover.jpg

Indonesië Java-Bali

Adem de prachtige natuur in van de gordel van Smaragd

Indonesië is een van de meest diverse landen ter wereld en heeft een beetje van alles voor iedereen, voor elk wat wils in de vriendengroep. Van de weelderige rijstvelden en watervallen van Bali tot de eeuwenoude tempels en vulkanen op Java, en zelfs de ongelofelijke wilde dieren in de diepe jungles van Sumatra en Kalimantan, Indonesië is een ongelofelijk land dat wacht om ontdekt te worden. 

Bovendien is de archipel rijk aan kruiden en specerijen, waardoor traditionele recepten de overvloed aan deze ingrediënten benutten. Indonesiërs zijn zich meer dan bewust van het verband tussen het voedsel dat we eten en hoe het elk niveau van ons wezen beïnvloedt, een bewustzijn dat wordt weerspiegeld in hun verrukkelijke keuken, rijk aan hartige kruiden en kokosmelk om je smaakpapillen te prikkelen. 

 

Als het lichaam een tempel is, dan is de Indonesische archipel echt het altaar. De onbegrensde genezende krachten van het land maken het tot een mekka voor liefhebbers van gezondheid en welzijn. Het hele land volgt de Balinese filosofie van Tri Kaya Parisudha: schone geest, schone spraak en schone actie. 

Achtergrond bergen 2.png

Koptekst 1

Langs de zee, sawah's en vulkanen fietsen door Java en Bali: twee groene eilanden vol mystiek en kleurrijke tradities​

We beginnen in Yogyakarta, met zijn oude tradities en handwerkslieden. Van hieruit trekken we door het weelderige landschap langs Borobudur, Prambanan, stille stranden en verscholen bergplantages naar de vulkaan Bromo. Kwade tongen beweren dat de eerste maanlanding hier is opgenomen. We fietsen dwars door de krater en zetten koers naar de Ijen, een ander buitenaards landschap.

Met Bali betreden we een heel andere cultuur. Net als de Nederlanders, hebben de Balinezen hun eigen land gevormd, en met rijstterrassen bekleed. We mijden de toeristencentra en zoeken de stille plekjes op waar het hart klopt op het ritme van de seizoenen. Natuurlijk vergeten we niet de mooie tempels en monumenten te bezoeken die nog steeds het middelpunt van het Balinese leven vormen. U kunt snorkelen en wilde dolfijnen bekijken.

Vanaf Bali vliegt u weer terug naar Nederland.

Java is veel groter dan Bali. Op Java zijn we 17 dagen en op Bali 8 dagen.

Traditional costumes Ha Giang Vietnam
Banh cuon Ha Giang
Nho Que river Vietnam Tourism
Hmong King Ha Giang
Ha Giang Homestays Vietnam Tourism
Ha Giang ethnic people
Ha Giang Loop Vietnam Tourism
Traditional costumes Ha Giang Vietnam
Banh cuon Ha Giang
Nho Que river Vietnam Tourism
Hmong King Ha Giang
Ha Giang Homestays Vietnam Tourism
Ha Giang ethnic people
Ha Giang Loop Vietnam Tourism
bottom of page