top of page
Nepal.jpg

Nepal

Het dak van de wereld

Nepal, een centrum voor avonturiers en thuisbasis van de Mount Everest, de hoogste piek ter wereld, is een Himalaya-land ingeklemd tussen India en China.

 

De machtige besneeuwde bergen hier, zoals de Annapurna, Mount Everest, Manaslu en Kanchenjunga, zijn de thuisbasis van enkele van de beste trekkingroutes ter wereld. Nepal is ook een belangrijk religieus centrum met veel bedevaartsoorden voor aanhangers van het boeddhisme en hindoeïsme, zoals de Pashupatinath Tempel en de Boudhanath Stupa. Lumbini, een klein boeddhistisch centrum in Nepal, is de geboorteplaats van Boeddha. Om het nog beter te maken zijn de criminaliteitscijfers erg laag, waardoor het een zeer veilige reisbestemming is.

Achtergrond bergen 2.png

Koptekst 1

Gelegen aan de zuidflank van de Himalaya, is Nepal een land van enorme diversiteit. Ga mee op ontdekking door overweldigende natuur, door valleien, laagvlaktes en langs de voet van de Himalaya. Naast bekende plaatsen zoeken we het binnenland op waar maar weinig toeristen komen.

We beginnen in Kathmandu, de oude koningsstad vanwaar de karavanen naar Tibet trokken. Na verkenning van de omgeving zakken we af naar het laagland. Hier, aan de grens met India, ligt het Chitwan natuurreservaat met groot wild. Door het binnenland fietsen we naar het noorden, langs bijzondere plekken waar onze gids het fijne van afweet. Langs enorme Himalayabergen fietsen we naar Pokhara, waar we een dag uitblazen. Na een transfer met de auto fietsen we via een alternatieve route terug naar Kathmandu.

De reis heeft de vorm van een expeditie. Naast Fritz gaat een lokale, Engels sprekende gids mee die het land goed kent.

Traditional costumes Ha Giang Vietnam
Banh cuon Ha Giang
Nho Que river Vietnam Tourism
Hmong King Ha Giang
Ha Giang Homestays Vietnam Tourism
Ha Giang ethnic people
Ha Giang Loop Vietnam Tourism
Traditional costumes Ha Giang Vietnam
Banh cuon Ha Giang
Nho Que river Vietnam Tourism
Hmong King Ha Giang
Ha Giang Homestays Vietnam Tourism
Ha Giang ethnic people
Ha Giang Loop Vietnam Tourism
bottom of page